Energie-U staat nu beter op de kaart dankzij Anika

De 20-jarige Anika studeert geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en is sinds zomer 2022 bezig met marketing voor Energie-U, een energiecoöperatie in Utrecht. Zij creëert content voor de website in de vorm van interviews en nieuwsberichten, maar maakt samen met iemand anders ook de nieuwsbrieven. Daarnaast is ze van plan om in de toekomst ook Energie-U via Instagram op de kaart te zetten en houdt de kalender bij. “Het originele plan was dat ik alleen de artikelen op de website ging nakijken, maar dat is wel wat groter geworden dan de bedoeling was!” Voordat Anika hielp was er minder onlineverkeer voor de energiecoöperatie: “Er werd maar weinig gepost en de website ziet er nu meer up-to-date uit”. Ze merkt ook dat wat ze doet veel resultaat heeft. “We staan nu beter op de kaart wat zorgt voor meer interesse in het deelnemen aan de energie-initiatieven van Energie-U en ook voor nieuwe projecten.”

Hoewel je het misschien niet zou denken, legt Anika uit dat haar studie geschiedenis goed past bij haar baan. “De opdracht is een middle ground tussen geschiedenis en social media, omdat je bij geschiedenis veel moet schrijven en bedenken hoe je de geschiedenis toegankelijk maakt voor mensen die geen toegang hebben tot deze kennis en dat moet ik ook doen voor Energie-U.” Ze vertelt dat toen ze een studie moest kiezen ze ook geïnteresseerd was in journalistiek, maar dat ze uiteindelijk toch koos voor geschiedenis omdat deze studie inhoudelijker was.

Anika is altijd al geïnteresseerd geweest in bijdragen aan de energietransitie. “Ik was er al veel mee bezig in mijn dagelijkse leven, dus het hoefde van mij niet in mijn studie, maar toch voelde ik dat ik nog meer impact wilde maken.” Ze vertelt dat ze bij de Hema heeft gewerkt en dat ze daar altijd het gevoel had als ze thuiskwam dat ze niet echt iets had bijgedragen aan de wereld. Dat heeft ze nu wel kunnen vinden via EnergieStudent. “EnergieStudent maakt het makkelijk om te kunnen helpen en met mijn opdracht voor Energie-U kan ik nu ook echt bijdragen aan de energietransitie!”

 

Energie-U staat nu beter op de kaart dankzij Anika

Zakelijk partner worden

Help jouw organisatie en de toekomst van de energietransitie

EnergieStudent worden

Ontwikkel jezelf tot ondernemer binnen de energietransitie