EnergieStudent worden

Past energiestudent bij jou?

Waar ben jij naar op zoek? Kijk naar de onderstaande checklist en onderzoek zelf of je een match vormt:

 • Je wilt geld verdienen naast je studie.
 • Je wilt een bijdrage leveren door een bijbaan in de duurzame sector te doen.
 • Je wilt je opleiding aanvullen met ervaringen uit de praktijk.
 • Je wilt ‘proeven’ welke richting je op wil gaan
 • Je vindt het ‘ondernemer zijn’ interessant en wilt uitproberen om zzp’er te worden.
 • Je bent proactief en hebt zin om bij een startup te werken.
 • Je wilt interessant werk op je CV kunnen zetten.
 • Je vindt het leuk om met je eigen ontwikkeling aan de slag te gaan.

 

Wat ons verbindt is de drive om impact te maken. In elke EnergieStudent zien we een uniek persoon met eigen talenten en wensen. Voor jou steken wij de handen uit de mouwen op zoek naar een perfecte match. De ene EnergieStudent wil aan de slag met een adviesopdracht, de ander als ICT’er en weer iemand anders liever als projectondersteuner. Alles is goed, jouw wens is leidend!

Drie toffe dingen over EnergieStudent

 • Bij ons leer je ondernemen! Alle studenten bij ons zijn ingeschreven bij de KVK als zzp’er. Wij ondersteunen je daarbij. Naast het uitvoeren van de opdracht ben jij namelijk ook gewoon aan het ondernemen. Dat betekent dat jouw oren en ogen open staan voor nieuwe kansen, je een netwerk opbouwt en je leert om je eigen werk te creëren. 
 • Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Alle studenten zijn georganiseerd in een coöperatie. Hier werken jullie samen aan je ontwikkeling; daar ben je ook zelf voor verantwoordelijk. Wij zijn ondersteunend aan jullie wensen. Willen jullie een workshop ‘Ondernemen’, een training in projectmatig werken of persoonlijke coaching? Door regelmatig intervisie te hebben, leer je van elkaar en van de opdrachtgevers. 
 • Wij zijn transparant. Van elk uur dat jij factureert bij de opdrachtgever wordt het overgrote deel uitbetaald aan jou. Er gaat ook een deel naar de stichting EnergieStudent. Hierover zijn wij transparant, naar de opdrachtgever en naar jullie. Het deel dat naar de stichting gaat is nodig voor het opzetten van nieuwe projecten, marketing en communicatie, begeleiding, werving en administratie.

   Dit zeggen andere studenten

   “”Sinds een jaar werk ik voor EnergieStudent en ik heb het erg naar m’n zin. Ik ben bezig geweest met een aantal leuke projecten. Wat EnergieStudent in mijn ogen een fijn bedrijf maakt, is dat ik er vaardigheden die ik tijdens mijn studie heb geleerd kan toepassen. Ook vind ik het prettig dat ik er flexibel en zelfstandig kan werken en tegelijk een netwerk opbouw.”

   Diede Yadava

   “Als je de feiten over klimaatverandering onder ogen ziet, kan je daar gedeprimeerd van worden, maar ik kreeg er juist een drive van. Ik wil er wat aan doen. Mijn studie is nogal generiek, maar we krijgen ook een consultancy project waarin je leert hoe je adviezen schrijft. Dat sluit mooi aan bij het werk dat ik bij EnergieStudent doe.” 

   Teun Aarts

   “Een aantal maanden terug ben ik EnergieStudent komen versterken. Ik kwam terecht in een groep gemotiveerde en enthousiaste studenten die allemaal warm liepen voor energietransitie. Ik werd hierdoor extra gemotiveerd en al snel kon ik aan de slag bij mijn eerste opdracht bij Groendus!”

   Emiel de Bruin

   Meld je aan als EnergieStudent

    

   Let op! Er is een technische fout bij het opsturen van dit formulier, daarom is het beter om deze gegevens in een losse mail rechtstreeks naar bespaar@energiestudent.nl te sturen om er zeker van te zijn dat we hem goed binnenkrijgen! Excuses voor de omweg 🙂