Fleur vergaart veel kennis via haar opdracht voor Econic

Graag stellen we onze EnergieStudent Fleur Drost aan je voor! Ze is 22 jaar en al bezig met haar MSc Science, Business and Innovation aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Om haar ervaring in het werkveld uit te breiden, is ze begonnen met haar eerste opdracht als technisch klantadviseur bij Econic. Omdat ze met haar studie ook veel bezig is met de energietransitie, ziet ze Econic als een voorbeeldbedrijf waar ze na haar studie ook aan de slag zou kunnen gaan. “Het is altijd goed om nieuwe werkervaringen op te doen. Zo vergaar ik bij Econic al veel nieuwe kennis, zowel werktechnisch als over groepsdynamieken op het kantoor.”

Econic helpt particulieren met realisatie van hun eigen e-home. Zo installeren zij warmtepompen en zonnepanelen, waarmee ze huizen verduurzamen en de bewoners zorgeloos van duurzame energie laten genieten. Wanneer een klant vragen heeft over deze verduurzaming, kunnen ze bij Fleur terecht komen. Door goede begeleiding binnen Econic, is Fleur in staat om deze vragen goed te beantwoorden. In het begin kon het nog wennen zijn, maar al snel leerde ze de fijne kneepjes. “Dat was eigenlijk ook mijn insteek: Je weet in het begin nog niks. Maar door alles bij te leren en te vragen, komt het wel goed.” Zo vertelde ze dat ze naast haar teamleider, ook een buddy toegewezen kreeg die haar hielp met al haar vragen. “Ja, ik heb wel veel nieuwe dingen geleerd, maar ik wist waar ik aan begon. In ieder geval ben ik een stuk beter geworden in het vragen om hulp.” Foppe Bruinsma, opdrachtgever van Econic, zegt zelf ook: ” [ik ben] super blij met Fleur Drost is ons team!”

Voor Fleur betekent het veel om met de energietransitie bezig te zijn en ze is blij dat EnergieStudent haar daarbij heeft geholpen. Zo was ze altijd al bezig met vegetarisch eten en tweedehands kleding kopen. Vandaar dat ze daar nu ook mee bezig wil zijn in haar studie en werk. “Ik haal gewoon meer voldoening uit mijn werk als ik weet dat ik daarmee ook iets kan bijdragen”, aldus Fleur.

Fleur vergaart veel kennis bij Econic

Zakelijk partner worden

Help jouw organisatie en de toekomst van de energietransitie

EnergieStudent worden

Ontwikkel jezelf tot ondernemer binnen de energietransitie