Freek heeft een opdracht gevonden die perfect bij zijn studie past

De 23-jarige Freek is bezig met zijn master in Energy Science aan de Universiteit Utrecht en was op zoek naar een baan die iets kon toevoegen aan zijn studie. Hierdoor kwam hij al snel bij Energie Student terecht. “Energie Student maakt het heel makkelijk om een opdracht in de duurzame sector te vinden. Er is zijn veel kansen om aan de slag te gaan bij een bedrijf of instelling waar je anders zelf nooit bij terecht was gekomen.” Hij vond een opdracht waar hij helpt bij het onderhoud en beheer van grote zonneparken. Deze heeft hij een paar weken geleden over kunnen nemen van een internationale studente.

De opdracht is erg gevarieerd en kan uiteenlopen van het helpen met het automatiseren van verschillende processen tot overzichten maken van contracten en kijken waar geld bespaard kan worden. “Ik vind het leuk om verschillende dingen te mogen doen zodat ik op verschillende gebieden iets meekrijg, zoals administratief, bedrijfskundig en technisch.” Vooral de taken die resulteren in de groei en de uitbouw van het bedrijf vindt hij leuk om te doen. 

Freeks huidige studie Energy Science en zijn afgeronde bachelor in Natuurwetenschappen en Innovatiemanagement passen goed bij de opdracht. Op de universiteit leert hij hoe zonnepanelen en zonneparken in elkaar zitten en nu kan hij die kennis ook echt in praktijk zien. Hij is al een keer mee geweest naar een aantal zonneparken in Groningen en kon daar van dichtbij zien hoe deze grote zonneparken zijn aangelegd en welke technische problemen er kunnen optreden. Op deze manier kon Freek zijn geleerde theorie combineren met nieuwe praktische kennis en hierop verder bouwen. “Ik vind het belangrijk dat we goed gaan nadenken over het opschalen van duurzame projecten tot een niveau dat serieuze proporties aanneemt en ben blij dat ik daar nu aan mee kan helpen.”

Freek zou zijn werk vanuit huis kunnen doen, maar kiest ervoor om naar het kantoor te gaan. “Het kantoor is in Utrecht en ligt precies op de weg van de universiteit naar huis. Vaak ga ik dan ’s ochtends naar de uni en ’s middags naar het kantoor.” Werken op kantoor biedt Freek ook de mogelijkheid om bij de opdrachtgever binnen te lopen op elk moment om een probleem snel op te lossen. “Ik vind het fijn om in een klein bedrijf van in totaal ongeveer 20 mensen te werken, omdat de communicatielijnen dan ook kort zijn en ik echt het gevoel heb dat ik meehelp!”

 

Freek heeft een opdracht gevonden die perfect bij zijn studie past

Zakelijk partner worden

Help jouw organisatie en de toekomst van de energietransitie

EnergieStudent worden

Ontwikkel jezelf tot ondernemer binnen de energietransitie