Job ondersteunt Energie van Utrecht op administratief gebied

Job is bezig met zijn master in Sustainable Business and Innovation aan Universiteit Utrecht nadat hij zijn bachelor in Future Planet Studies aan de Universiteit van Amsterdam heeft afgerond. Hij vertelt dat hij voor zijn master expres is gaan kijken naar een meer gerichte opleiding die niet zo breed was als zijn bachelor. Ondertussen werkt hij voor Bike Mobility Services waarvoor hij zich bezighoudt met CSR (Corporate Social Responsibility). Sinds vorig jaar September is hij ook bij EnergieStudent gekomen en op dat moment stonden er maar een paar projecten open. Één daarvan was een opdracht bij een bedrijf die zonnepanelen en warmtepompen verkocht en zij zochten naar iemand die hen kon ondersteunen op het gebied van offertes maken. “Ik had voor mijn studie al een soortgelijke baan gehad en was toe aan wat nieuws, dus toen ben ik bij Energie van Utrecht terecht gekomen!”

Projectbureau Energie van Utrecht ondersteunt lokale Utrechtse energiecoöperaties op het gebied van expertise, capaciteit en financiële middelen. Job helpt de organisatie vooral aan de administratieve kant. Hij beantwoordt bijvoorbeeld mailtjes en houdt de website bij, maar heeft ook een systeem gecreëerd die de werkwijze binnen de organisatie efficiënter maakt. “Dat systeem is goed ontvangen, maar is wel een blijvende opdracht, omdat er vaak alsnog wat op een foute plek neergezet wordt.” Daarnaast vertelt hij dat er misschien een informatiepunt wordt opgezet vanuit Energie van Utrecht en dat hij daar dan onderdeel van uit zou willen maken, dus zijn samenwerking met Energie van Utrecht komt nog niet tot een einde.

Job had er eigenlijk nooit echt over nagedacht om de duurzame sector in te gaan, maar was na de middelbare school vooral op zoek naar een brede studie waar hij nog alle kanten mee op kon. Daar heeft hij pas ontdekt dat deze richting wel wat voor hem kon zijn. “Ik wilde graag impact maken en dan is duurzaamheid al gauw een goede optie en daarin was EnergieStudent een goede helpende hand!”

Job ondersteunt Energie van Utrecht op administratief gebied

Zakelijk partner worden

Help jouw organisatie en de toekomst van de energietransitie

EnergieStudent worden

Ontwikkel jezelf tot ondernemer binnen de energietransitie