Lara is druk met EnergieStudent, Energie Samen en SAENZ

Lara is een 23-jarige studente die nu bezig is met haar master in Industrial Ecology in Delft en Leiden. Sinds maart heeft ze de taak van studenten coördinator bij EnergieStudent in de regio’s Amsterdam en Utrecht op haar genomen waar ze veel plezier in heeft. Deze taak houdt in dat Lara het eerste aanspreekpunt is voor energiestudenten in deze regio, maar ook altijd op zoek is naar nieuwe studenten en kennismakingsgesprekken voert.

Naast haar interne baan werkt Lara ook aan duurzame opdrachten via EnergieStudent. Ze heeft al één opdracht afgerond voor Energie Samen waarin ze 20 uur zelfstandig mocht volmaken. Energie Samen is de landelijke koepel voor energie coöperaties en het was aan Lara de taak om een structuur aan te brengen in documenten van de coöperaties. Hierin heeft Lara zelf een nieuw systeem moeten bedenken en opzetten. “Gelukkig waren de opdrachtgevers heel enthousiast over de nieuwe structurering!”

Een paar weken geleden is Lara weer begonnen met een nieuwe opdracht, nu bij SAENZ. Bij SAENZ zijn ze in samenwerking met het Belgische bedrijf AUG.E bezig om het overbelaste stroomnet aan te pakken. Deze overbelasting zorgt ervoor dat bedrijven niet meer kunnen verduurzamen, maar daar hebben ze een oplossing voor bedacht: een simulatie die precies aangeeft wat een bedrijf kan doen om groener te worden. Lara gaat hierin helpen door bedrijven te vragen wat ze qua duurzaamheid willen voor hun bedrijf. “Voor nu is het nog wel een test project, want de wetgeving is nog niet optimaal. We willen dat het makkelijker wordt tussen bedrijven om opgewekte energie uit te wisselen.”

De opdrachten pasten perfect bij Lara’s studie die voor haar master een bachelor in Global Sustainability Science heeft gedaan. “Studenten coördineren doe ik vooral voor mijn eigen plezier, maar de opdrachten doe ik voor de ervaring en kennis.” Lara was vanwege haar studie al goed bekend met Excel en kon dat meteen toepassen bij de opdracht voor Energie Samen. Ook heeft ze vooral veel over haarzelf geleerd, zoals waar haar grenzen liggen en wat ze precies wil in haar carrière. Daarnaast geeft ze aan dat ze het fijn vindt dat ze ook echt ziet dat wat ze doet een impact heeft: “In mijn studie krijg ik alleen een cijfer terug voor mijn harde werk, maar hier weet ik dat ik echte mensen aan het helpen ben!”

 

Lara is druk met EnergieStudent, Energie Samen en SAENZ

Zakelijk partner worden

Help jouw organisatie en de toekomst van de energietransitie

EnergieStudent worden

Ontwikkel jezelf tot ondernemer binnen de energietransitie