Onno Eigeman kreeg hulp van een EnergieStudent om energiearmoede te bestrijden

Onze EnergieStudenten zijn actief over het hele land en dus ook in gemeente Altena. Sam heeft daar de rol van energiecoach op zich genomen voor Duurzaam STOER onder leiding van Cees de Bas en Onno Eigeman. Onno Eigeman is al lange tijd actief in de duurzame sector in West-Brabant als duurzaamheids pionier. Naast Duurzaam STOER is hij ook voorzitter van Energiek Halderberge met een gelijke missie van lokale verduurzaming.

Afgelopen maanden was Duurzaam STOER bezig met energiearmoede te bestrijden door huishoudens onder een bepaald inkomensniveau gratis gesprekken met energiecoaches aan te bieden. Bij deze gesprekken werd gekeken naar de mogelijkheden tot verduurzaming in het huis en ondersteunen eventueel in het verlagen van de watertemperatuur van de cv-ketel. Ongeveer 400 huishoudens hebben zich aangemeld en kregen na het bezoek ook een placemat met tips en een voucher van €50,- om op de woonslimshop te besteden aan energiebesparende producten.

Sam van Dijk, één van onze EnergieStudenten, heeft hierbij geholpen. Na een avondcursus georganiseerd door HOOM en een meeting waar ze alles hebben kunnen doorspreken liep hij een aantal keer met iemand mee voordat hij er alleen op uitging. Onno vertelt: “Sam is gewoon een heel fijn mens, die echt intrinsiek gemotiveerd is en er op een hele positieve manier in zat! Hij vond het leuk om mee te denken hoe we onze aanpak konden optimaliseren en was flexibel inzetbaar.” Ook is Onno erg enthousiast over EnergieStudent en ziet zowel de voordelen voor de studenten als de opdrachtgevers: “Het is een fijne organisatie die een nieuwe oplossing biedt om de energietransitie te ondersteunen en ondertussen studenten op een goede manier begeleidt in ondernemerschap en het vinden van een interessante bijbaan. Studenten zijn ook flexibel inzetbaar wat een groot voordeel is en ze brengen een nieuwe blik met hen mee!”

Onno Eigeman kreeg hulp van een EnergieStudent om energiearmoede te bestrijden
Foto gemaakt door Erik van der Burgt.

Zakelijk partner worden

Help jouw organisatie en de toekomst van de energietransitie

EnergieStudent worden

Ontwikkel jezelf tot ondernemer binnen de energietransitie