Lars vergroot de zichtbaarheid van project Energiearmoede in Nijmegen

Lars is bezig met het afronden van zijn Bachelor in Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit. Ondertussen heeft hij ook Biologie als extra vak afgerond en is hij nog bezig met het vak Sustainable Chemistry ter voorbereiding op zijn Master in Sustainable Business and Innovation aan Utrecht Universiteit. Hij zit sinds oktober bij EnergieStudent en heeft zich toen al vrij snel aangesloten bij een opdracht voor KombiSOL in Nijmegen. Deze opdracht kwam vanuit de gemeente om de energiearmoede in drie grote woningcorporaties te bestrijden en houdt in dat in huizen met een laag energielabel gratis maatregelen getroffen worden. Zo kun je denken aan folie achter radiatoren en ventilatoren, tochtstrippen en het instellen van de cv-ketel op een zo efficiënt mogelijke temperatuur.

Lars zijn taak voor deze campagne was om de zichtbaarheid te vergroten door mensen aan te spreken en bewust te maken van de mogelijkheden die zij aan kunnen bieden. Zo stond hij soms op een pleintje met een opvallend Volkswagen busje en koffie en thee om mensen op een gezellige manier aan te spreken. Ook ging hij langs de deuren met hetzelfde doel. “Soms bel ik dan ergens aan en blijkt dat ze al bekend zijn met ons project. Het is dan leuk om te horen wat voor feedback de mensen hebben en vaak zijn ze ook heel dankbaar en daar komen dan ook persoonlijke verhalen uit. Het is gewoon heel dankbaar werk dat ook echt duidelijk een impact heeft!” Hij vertelt ook dat mensen vaak niet geloven dat ze echt gratis goederen en diensten aanbieden waardoor ze al gauw de deur dicht willen doen, dus ze hebben hun praatje zo aangepast dat ze beginnen met dat ze van de gemeente zijn en daar staan zonder winstoogmerk. Dankzij onder andere Lars was het eerste doel van 3250 huishoudens al snel gehaald en hebben ze nu ook het verhoogde doel van 3750 bereikt! De opdracht is dus nu afgerond maar Lars zou nog door kunnen gaan met de nieuwe fase in het project.

Lars vindt het ook heel fijn flexibel werken. “Tijdens mijn tentamens kon ik gewoon daarop focussen en werkte ik niet, maar de week daarna had ik vrij en heb ik 40 uur gewerkt.” Ook heeft hij een bestuursjaar bij Integrand gedaan waar hij als vicevoorzitter en sales- en acquisitiemanager aan het werk was. Daar heeft hij ook ervaring opgedaan op het gebied van communicatie wat hielp bij de KombiSOL opdracht. “De kennis die ik bij mijn studie op heeft gedaan was niet echt toepasselijk op mijn opdracht, maar is wel een goede basis voor mijn masters die meer gericht is op duurzaamheid”. Lars vertelt dat hij het belangrijk vindt om bij te dragen aan de energietransitie: “Het is al zo’n 50 jaar evident dat alles die kant op moet gaan en EnergieStudent biedt dan ook een goede optie om een eerste ervaring in de sector te kunnen opdoen!”

Lars vergroot de zichtbaarheid van project Energiearmoede in Nijmegen

Zakelijk partner worden

Help jouw organisatie en de toekomst van de energietransitie

EnergieStudent worden

Ontwikkel jezelf tot ondernemer binnen de energietransitie