Voor EnergieStudenten

Ben je op zoek naar een bijbaan?

Vergroot je impact met EnergieStudent

sqr0128-col1
blob_1_ 2
Energiestudent-SfeerfotosBorrel-LeviBaruch-00029

Met deze organisaties werken we samen

Energiestudent - Alesander-40
sqr0112-col1
blob_1_ 2

Groene kansen voor jouw talent

Bij EnergieStudent draait alles om de perfecte match. Ben jij op zoek naar een bijbaan die meer is dan alleen geld verdienen? Wil je jouw passie voor duurzaamheid omzetten in praktijkervaring? Of misschien ben je nieuwsgierig naar verschillende carrièremogelijkheden en wil je proeven van het ondernemerschap?

Wat jou ook drijft, wij staan klaar om jouw talenten te verbinden met uitdagende projecten. Of je nu een proactieve starter bent of een ervaren techneut, we zijn er om je te helpen groeien. Laat ons je leiden naar een wereld van mogelijkheden en impact.

Dit zeggen andere studenten

Energiestudent - Alesander-9
sqr0112-col1
blob_1_ 2

Wat voor een bijbanen?

Ontdek diverse opdrachten die energieke studenten kunnen verwachten, variërend van advieswerk tot praktische projecten in de energietransitie.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Ons team van EnergieStudenten zoekt samen met jou naar de beste student voor jouw taak.

Vind de opdracht die bij je past
Ontvang openstaande opdrachten en kijk welke past bij je persoonlijke doelen
Meld je aan bij EnergieStudent
Je meld je aan en krijgt een intake waarin je geïnformeerd wordt en samen een strategie bepaald
Kom in contact met de opdrachtgevers
Je stuurt je motivatie op en gaat in gesprek met de opdrachtgever om je vragen te stellen en te kijken of er een klik is
Samenwerken
Je gaat aan de slag bij de opdrachtgever waar je ervaring opdoet en dichter bij je doelen komt!
imageedit_1_3644840923
sqr0112-col1
blob_1_ 2

Wat vinden we belangrijk?

Proactiviteit

We nemen actie op dingen waar we invloed op hebben

Persoonlijke ontwikkeling

We leren van elkaars kennis en ervaringen

Samen beter

In win-win samenwerkingen ontwikkelen we onszelf en bereiken we meer

Verwonderen

We focussen op zoveel mogelijk waarde leveren

Een greep uit onze projecten

Anne werkt intern als studenten matching coördinator
Roy vindt zijn eerste na-studie baan via zijn interne werk voor EnergieStudent
Renske helpt je met technische vragen over warmte pompen en zonnepanelen

Veelgestelde vragen

Alle studenten die via EnergieStudent aan een opdracht beginnen, vragen we om zich aan te melden bij de Kamer van Koophandel als zzp’er. De reden hiervoor is dat het jou als student veel vrijheid geeft in het kiezen van welke opdracht je wil doen. Ook helpt dit studenten bij het ontwikkelen van hun ondernemerschap en zelfstandigheid, en is het voor opdrachtgevers een constructie die de voorkeur heeft.

Vanuit EnergieStudent bieden we je de hulp en ondersteuning om zzp’er te worden. Dus voor vragen of onduidelijkheden rondom belasting, aansprakelijkheid en facturatie kan je bij ons terecht.

Nadat je interesse hebt getoond in een opdracht proberen we zo snel mogelijk een kennismakingsgesprek te organiseren, aangezien de opdrachtgever het meest van de opdracht weten is dit gesprek het beste moment om je inhoudelijke vragen te stellen om te kijken of er een klik is. 

We willen zoveel mogelijk studenten de kans geven om te werken in de duurzaamheidssector. We vinden het daarbij belangrijk dat je ook gecompenseerd wordt voor je bijdrage.

Naast de inhoud van je CV en je motivatiebrief speelt timing een belangrijke rol. Bij de meeste opdrachten is het hoe sneller je een motivatie opstuurt hoe beter. Ook helpt het om je CV en motivatiebrief aan te laten haken op de opdrachtomschrijving. Hierdoor laat je zien dat je echt geïnteresseerd bent!

Als zzp’er heb je zelf de vrijheid om te kiezen wat voor type opdracht je zou willen doen, en voor hoe lang. Dus als je naast je studie 8 tot 12 uur per week zou willen werken, dan kan dat. Ook als je (tijdelijk) gestopt bent met studeren en je wil fulltime werken, is dat mogelijk. De meeste opdrachtgevers hebben de voorkeur voor minimaal 8 uur per week, maar ook dit is afhankelijk van de opdracht.

Veel studenten die via EnergieStudent werken hebben affiniteit met duurzaamheid. Dit betekent niet dat studenten die deze achtergrond niet of minder hebben niet welkom zijn! Elke sector heeft te maken met de uitdagingen in energietransitie, dus opdrachtgevers kunnen studenten met verschillende achtergronden goed gebruiken. Dus niet alleen duurzaamheidsexperts, maar ook achtergronden zoals data science, economie, sociale geografie en communicatie zijn van harte welkom!

Het kantoor van EnergieStudent zit in Utrecht. Hier werken de studenten die intern bij EnergieStudent werkzaam zijn en jullie helpen aan een bijbaan. Deze bijbanen zijn door heel Nederland verspreidt, dus afhankelijk van de opdracht, kan je overal werken. Afhankelijk van de opdracht en de wens van de opdrachtgever kunnen de opdrachten zowel op locatie, online of hybride uitgevoerd worden.

Jazeker! Jij bent als zzp’er vrij om te kiezen welke openstaande opdracht jou leuk lijkt. Hierdoor kan je de vaardigheden oefenen en jezelf ontwikkelen op een manier zoals jij wilt. Dat terwijl je de opdrachtgever ondersteunt in het versnellen van de energietransitie.

Vul het formulier in en kom in aanmerking voor bijbanen!