Lars werkt naast zijn master in Sustainable Business and Innovation als junior adviseur energie en duurzaamheid bij de gemeente Zeist. Een belangrijk probleem waar hij aan werkt, is energiearmoede binnen de gemeente. Energiearmoede treft huishoudens die een groot deel van hun inkomen aan energiekosten besteden en daardoor in financiële moeilijkheden komen wat zowel de sociale cohesie als de economische stabiliteit van de gemeenschap in gevaar brengt. Dit complexe probleem vereist maatwerkoplossingen die passen bij de specifieke behoeften en omstandigheden van de betrokken huishoudens. Lars zegt hierover: "Mensen worden doodgegooid met nieuwe duurzame projectjes, maar als het niet goed gecoördineerd wordt, bereik je de mensen die het echt nodig hebben niet.”
Lars is betrokken bij het ontwikkelen en implementeren van strategieën om energiearmoede in de gemeente Zeist aan te pakken. Hij werkt aan verschillende projecten waarin wordt onderzocht wat mogelijk en toegestaan is binnen de wet- en regelgeving, en hoe deze oplossingen het beste bij de mensen kunnen worden gebracht. Lars heeft ook ervaring opgedaan in andere steden zoals Utrecht en Nijmegen met andere opdrachten waardoor hij waardevolle inzichten en ervaringen heeft die hij kan toepassen in Zeist. "We zitten echt bij de tekentafel, en ik mocht zelf ook met ideeën komen. Het is mooi om te zien dat mijn ervaring uit andere steden, zoals Utrecht en Nijmegen, hier goed van pas komt en ik nu ook meer verantwoordelijkheid heb," vertelt Lars. Een van de voorstellen is om huishoudens met een geïntegreerde aanpak te benaderen, waarbij acties in de wijk, huis-aan-huisbezoeken, brochures, en mediakanalen worden gecombineerd om zo effectief mogelijk te communiceren en te handelen.
Daarnaast geniet Lars van de flexibiliteit van zijn werk: "Ik werk één dag in de week op kantoor, maar ik kan ook veel online werken. Dat was ideaal, vooral omdat ik ook een opdracht in Den Haag had voor mijn studie en kon ik mooi in de trein daarnaartoe werken.”